Paket podrške u Novom gradu za 1.481 domaćinstvo

Paketom podrške energetski siromašnim domaćinstvima u iznosu po 476 KM u opštini Novi Grad obuhvaćeno je 1.481 domaćinstvo, rekla je Srni direktor Centra za socijalni rad Daniela Gojić.

Gojićeva je navela da je ovo pravo ostvarilo 511 penzionera, 572 korisnika iz boračkih kategorija, 310 porodica korisnika dječijeg dodatka, 51 lice bez primanja i 37 porodica koje su korisnici novčane pomoći.

Prema njenim riječima, broj domaćinstava je povećan za 492 u odnosu na raniju odluku.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o načinu realizacije ovog paketa podrške, energetski siromašnim potrošačima, odnosno ugroženim domaćinstvima, smatraju se korisnici prava na novčanu pomoć, korisnici prava na dodatak na djecu, definisane boračke kategorije, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju lična primanja i korisnici samostalne penzije u iznosu do 350 KM.

Predviđeno je da isplatu sredstava za boračke kategorije i korisnike penzije izvrši Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Isplatu finansijske pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć, korisnicima prava na dodatak na djecu i licima starijim od 65 godina koja ne ostvaruju lična primanja izvršiće Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

(Foto ilustracija: Yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *