Penzioneri biraju – šalter ili bankomat

Penzioneri, pogotovo oni starije populacije ne vole koristiti bankomate. Većina ih se odlučuje da prima penziju preko pošte ili na šalterima banaka. Međutim, neki od naših najstarijih sugrađana , kako kažu, dovedeni su u situaciju da moraju penzije dizati preko bankomata.

“To je sad poseban problem. Treba uzeti u obzir naše godine, naše mogućnosti da li su svi ljudi u mogućnosti prvo da izvade a onda da li znaju da koriste karticu”, rekao je Redžo Mehić, predsjednik Saveza Udruženja penzionera FBiH.

U ovom slučaju žalbe su bile na Raiffeisen banku. Oni su pojasnili da se bankarstvo modernizuje ali da svi korisnici imaju potrebnu uslugu.

Između ostalog, to znači da klijenti uplate i isplate umjesto na šalteru Banke sada mogu vršiti 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, korištenjem zaista široke mreže Raiffeisen bankomata, te na taj način izbjeći čekanje u redovima i uštediti svoje vrijeme.

“Osoblje u poslovnicama Banke na raspolaganju je svim klijentima ukoliko su im potrebna pojašnjenja za korištenje neke od usluga Banke i to sve dok klijent ne bude siguran u njeno samostalno korištenje” navode iz RB.

Predsjednik Saveza Udruženja penzionera Redzo Mehić smatra da federalni Zavod PIO /MIO treba omogućiti penzionerima da prilikom sklapanja ugovora sa bankama treba ponuditi i stavku da penzije podižu na način koji je njima prihvatljiviji i lakši.

Iz Zavoda PIO/MIO tvrde da je to nešto što određuju banke, svoj način poslovanja i da federalni zavod PIO/MIO ne može o tome odlučivati.

(Izvor: Oslobođenje; Foto ilustracija: Yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *