Planirate odmor u nekoj od banja? Donosimo vam spisak i cijene za ovaj period

Za penzionere posjeta banji može biti ne samo opuštajuće iskustvo, već i prilika da poboljšate vaše zdravlje. Vrijeme provedeno uživajući u čarima ljekovitih voda i wellness tretmana može imati pozitivan uticaj na fizičko zdravlje penzionera, ali i na njihovu mentalnu i emocionalnu dobrobit.

Kada posjetite banju, možete se opustiti u termalnim bazenima, uroniti u ljekovite izvore vode i iskoristiti blagodeti hidroterapije kako bi ublažili bolove u mišićima i zglobovima. Osim toga, mnoge banje nude razne wellness tretmane poput masaža, kozmetičkih tretmana i aromaterapije, što penzionerima može pružiti osjećaj relaksacije i osnažiti njihovo tijelo.

Pored fizičkih benefita, boravak u banji može imati i pozitivan uticaj na mentalno zdravlje penzionera. Mirno okruženje banje pruža priliku za opuštanje uma, smanjenje stresa i promovisanje dubljeg sna, što su sve ključni faktori za cjelokupno blagostanje.

Za vas smo izdvojili nekoliko aktuelnih ponuda i aranžama u BiH koje možete da iskoristite u narednom periodu:

Spa&Nature Hotel Bijele Vode – Nacionalni park Kozara

Pored prave eksplozije utisaka o prirodi i čistom vazduhu koje ćete osjetiti kada posjetite Nacionalni park Kozara, u hotelu Bijele Vode možete da uživate i u vrhunskom welness centar. Pet vrsta sauna, jacuzzi i bazen učiniće da se osjećate odmorno i relaksirano. Kroz stakla oko bazena ostaćete u kontaktu sa prirodom, bez obzira kakvo vrijeme bilo vani. U nezaboravnom sjećanju će vam ostati kompletni programi i oprema namijenjeni za vrhunsko uživanje.

Ovaj hotel nudi razne pakete i aranžmane namjenjene svima, a na vama je da odlučite šta vam je najbolje. Cijene se kreću od 89 KM po osobi i danu u koju je pretežno uključen i doručak. O svim detaljima bilo bi najbolje da kontaktirate sam hotel.

Hotel Hajdučke vode, Borja

Za odmor duha i tijela predlažemo vam da posjetite Hotel Hajdučke vode. Pored raznovrsne ponude za vas izdvajamo wellness & spa centar. Oaza mira u srcu borove šume i središte vazdušne banje će vas na najbolji način rehabiliovati i osvježiti.

Cijena noćenja sa doručkom u ovom hotelu iznosi od 86 KM, a u cijenu je uključen kompletan sadržaj wellness & spa centra, dok se masaža i fizikalne terapije naplaćuju dodatno.

Banja Kulaši

​Hotelski smještaj “Banja Kulaši” je moderna, renovirana građevina opremljena prema svim postojećim evropskim standardima. Pruža komfor i udobnost, a dočekuje, poslužuje i brine o vama za vrijeme boravka i ljubazan i za takve potrebe posebno obučen personal.  Banja pored odmora nudi i medicinski program.

Ovakav paket namijenjen je za sve pacijente koji ga žele i imaju neku od tegoba, a boravak u ovoj banji im može pomoći u otklanjanju istih.

“Na sve usluge naši penzioneri imaju popust 20% od 01.10 2023. pa do kraja 4. mjeseca 2024., sa mogućnošću plaćanja u ratama u skladu ugovora sa Fond-om Pio RS”, naveli su u Banji Kulaši.

Hotel Hills, Sarajevo

Hotel Hills Sarajevo Congress & Thermal spa resort je dio termalne rivijere Ilidža i obuhvata veliki kompleks bazena u zatvorenom i na otvorenom. Temperatura vode u bazenima se kreće od 30°C do 34°C, a temperatura zraka se održava na oko 30°C. Kvalitet vode u bazenima je stalno kontrolisan i u standardima je pitke vode, a o bjezbednosti kupača u vodi brinu kvalifikovani spasioci.

Ovaj hotel ima zimsku ponudu od 55e po osobi i danu, a u ponudu je uključen i doručak te korištenje bazena i welnees sadržaj.

Hotel Mepas, Mostar

Spa & Relax centar je smješten na osmom spratu Hotela Mepas, a dostupan je samo gostima Hotela. Za istinske ljubitelje vrhunskih užitaka, u ponudi je i tzv. „tuš užitak“, koji će Vaše tijelo obaviti, po želji, blago ili snažno, hiljadam pažljivo usmjerenih kapljica vode. Središnje mjesto Spa & Relax centra zauzima zatvoreni bazen, koji se nalazi ispod ostakljenog svoda, tako da možete uživati u plavom nebu i toplom hercegovačkom suncu, kao da ste na otvorenom, tijekom cijele godine.

Cijene boravka u ovom hotelu se kreću od 300KM za noćenje za dvije osobe, pa naviše.

 

Priredila: Sandra Vukić/Penzionerski centar

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *