POŠTE UPOZORILE GRAĐANE: Lažne poruke imaju za cilj krađu novca i podataka

BH Pošte upozorile su građane da su SMS poruke o prispijeću pošiljke, a u kojima se traže dodatni lični podaci lažne i da je riječ o zloupotrebi njihovog znaka i logotipa.

“Molimo sve korisnike da svoje bankovne i ostalne lične podatke ne šalju na zahtjeve koji im stižu putem poruka ili mailova sa nepoznatih brojeva i adresa, jer BH Pošta ne traži svojim korisnicima lične podatke u smislu broja kartice i druge sigurnosne podatke”, istakli su oni.

Preporučili su da korisnici treba da izbjegavaju bilo kakav vid interakcije sa ovakvim stranicama i profilima, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

“Napominjemo da ni u kojem slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca sa bankovnih računa”, navode iz BH Pošta dodajući da je ime njihove kompanije i ranije korišteno u ovakvim i sličnim napadima.

Istakli su da su poduzeli sve što je bilo u okviru njihovih mogućnosti, a kako bi spriječili ovakve napade na korisnike te zaštitili korisnike.

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *