Prolongirana isplata pomoći penzionerima s najnižim primanjima

Zbog operativnog problema u transferu sredstava Federalnom zavodu PIO/MIO koji je Vlada Tuzlanskog kantona namijenila penzionerima sa najnižom penzijom, jednokratna pomoć od 100 KM neće biti isplaćena sa augustovskom penzijom.

Vlada Tuzlanskog kantona osigurala je 3,7 miliona KM za ovu namjenu nakon čega je samo trebalo uslijediti potpisivanje protokola za transfer sredstava.

“Međutim, mi smo nezvanično, telefonskim putem obaviješteni da možemo pristupiti potpisivanju sporazuma, ali da Federalni zavod PIO/MIO ne smije zaprimiti sredstva prije nego li zasjeda komisija Federalnog ministarstva, koja će se formirati i koja bi regulisala teransfer ovih sredstava prema Federalnom zavodu PIO/MIO”, kazao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Fadil Alić.

Vlada FBiH treba formirati tijelo, odnosno komisiju koja bi trajno i sistemski riješila ovo pitanje priliva neplaniranih sredstava na račun Federalnog zavoda PIO/MIO, informacija je koja je nezvanično stigla u resorno kantonalno ministarstvo.

(Izvor: oslobodjenje.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *