Stanivuković najavio penzionerima: ‘Kartica prijateljstva’ za povoljniju kupovinu

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, najavio je da je pri kraju izrada “Kartice prijateljstva”, zahvaljujući kojima će svi penzioneri imati mogućnost da ostvare povoljniju kupovinu.

On je, družeći se sa penzionerima povodom Međunarodnog dana starijih lica, naglasio kako gradska administracija cijelu sedmicu obilježava dan starijih lica.

” Imao sam priliku da se družim sa našim starijim licima iz Gerijatrijskog centra. Željeli su da se provozaju panoramskim autobusom i da osjete Banja Luku iz jedne drugačije perspektive i zaista nam je svima bilo prelijepo. Sa druge strane, danas sam ovdje sa Udruženjem penzionera, sa kojima ja kao čovjek i kao gradonačelnik imam odličnu saradnju”, poručio je gradonačelnik.

Naglasio je kako gradska administracija obilježava ovaj dan, te da našoj starijoj populaciji pružaju pomoć kada je riječ o konceptu zdravog starenja, priređujući im predstave, različite događaje, pomažući im pri određenim putovanjim, odlascima u banje i slično.

“Mi smo našim penzionerima sa najnižom penzijom već obezbijedili potpuno besplatan javni prevoz. Samo nekoliko mjeseci nas dijeli od politike da svi penzioneri sa područja našeg grada imaju potpuno besplatan javni prevoz. Plan nam je da u organizaciji Grada zajedno sa njima dočekamo i Novu godinu”, naglasio je gradonačelnik.

Stanivuković je poručio i to kako je Grad spreman da sa više novčanih sredstava podrži rad Udruženja penzionera, te da je želja da ovakva druženja u njihovim uspomenama žive narednih nekoliko mjeseci.

(Izvor i foto: banjaluka.rs.ba/A. Čavić)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *