Sredstva za najugroženije penzionere sa područja Gračanice

Gradonačelnik Nusret Helić posjetio je Udruženje penzionera/umirovljenika grada Gračanica te ovom prilikom uručio jednokratne pomoći najugroženijim penzionerima sa područja grada.

Predsjednik udruženja Faruk Delić zahvalio se na dosadašnjoj podršci Grada Gračanica te naglasio da je udruženje penzionera uvijek bilo prepoznato od strane Gradske administracije i Gradskog vijeća, prije svega zbog svog humanog i solidarnog karaktera.

“Kao i svake godine, uz pomoć Grada, uspjeli smo podijeliti jednokratnih pomoći u iznosu od 98.000 KM kao i 92.000 KM u posmrtninama. Pomagali smo našim sugrađanima dodjelom paketa, u plaćanju banjskog lječilišta, liječenju naših članova u bolnici i drugo”, rekao je između ostalog predsjednik udruženja Delić.

Gradonačelnik Helić istakao je da je udruženje penzionera jedno od najorganizovanijih, najaktivnijih i najsolidarnijih udruženja.

Oktobar se obilježava kao mjesec posvećen starim osobama, dok se 25. oktobar obilježava kao Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

U okviru posjete podijeljeno je 940 jednokratnih pomoći za penzionere.

(Izvor i foto: gracanica.gov.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *