Starici četiri puta obustavili isplatu penzije, tražili da dokaže da je živa

Nastavnici u penziji Ejlin Mekgrat iz Velike Britanije četiri puta je bila obustavljena isplata penzije jer je penzioni fond pogrešno spojio njenu isplatu sa preminulim korisnikom.

Mekgrat (85) je tako ostala bez prihoda i tokom Božića, piše Gardijan.

Ona je rekla da je tokom novembra dobila dva pisma od fonda u kojima su je, kako je navela, na zaobilazan način pitali da li je mrtva.

Mekgrat je potvrdila u pismu da je živa, a nedjelju dana kasnije dobila je još dva pisma sa istim pitanjem, nakon čega je opet poslala svoj odgovor.

Mekgrat je četiri dana prije Božića otkrila da joj penzija nije isplaćena.

Uprkos tome što je pozvala fond, njoj je obustavljena i isplata udovičke penzije.

Obje isplate su konačno izvršene 2. januara, nakon što se žalila.

Mekgrat je rekla da je od nje više puta traženo da dokaže da je živa i da se svaki put suočavala sa obustavom isplate penzije.

“Nakon što sam se žalila, moja penzija je vraćena, ali nije bilo izvinjenja. U matičnoj službi navode se puno ime i prezime i godina rođenja umrlih lica. Gotovo je nemoguće da postoje drugi penzionisani učitelji sa mojim imenom i datumom rođenja koji umiru iz godine u godinu”, rekla je Mekgrat, prenosi Tanjug.

U Britaniji se redovno provjerava da li su korisnici penzija u registru umrlih, kako bi bile spriječene isplate za penzionere koji su preminuli.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *