Zaokruži i pretraži: Google sprema sjajnu novu opciju

Google je najavio novi način pretraživanja na Android telefonima, pod nazivom “Circle to Search” odnosno “Zaokruži i pretraži”.

Ova funkcija će omogućiti korisnicima da pretražuju iz bilo koje aplikacije na svom telefonu koristeći pokrete da zaokruže, precrtaju ili tapnu na ono što ih zanima.

Kako je objasnio Google, cilj je da se učini prirodnijom interakcija sa Google pretragom – na primjer, kada gledate snimak ili fotografiju u nekoj aplikaciji, ili se dopisujete sa prijateljima.

Ako se dopisujete u vezi sa nekim restoranom, dovoljno je da pritisnete na ime restorana da vidite više detalja o njemu, ili da prevučete preko niza riječi da biste taj niz pretvorili u pretragu.

Kada ste zainteresovani za nešto vizuelno na ekranu, možete da ga zaokružite i na taj način pretražite. Na primjer, Google predlaže da možete da zaokružite naočare za sunce koje neka poznata ličnost nosi, a zatim će se to automatski pretvoriti u pretragu, da vi ne morate da ulazite posebno na Google aplikaciju, prenosi b92.

Rezultati pretrage koje će korisnici vidjeti, razlikovaće se na osnovu njihovog upita i Google Labs proizvoda za koje se odluče.

Za jednostavnu pretragu teksta, možda ćete vidjeti tradicionalne rezultate pretrage, dok upit koji kombinuje sliku i tekst – odnosno “multisearch”, kako ga Google naziva, koristi generativnu vještačku inteligenciju.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *