Tradicionalni turnir u Potočanima ponovo okupio ljubitelje igre na 64 polja

Prnjavorsko mjesto Potočani i ove godine bilo je domaćin za sve ljubitelje igre na 64 polja. Tako je i ovog puta organizovan tradicionalni Svetosavski šahovski turnira koji je okupio oko 80 takmičara u različitim kategorijama.

Igra koja poboljšava motoričke sposobnosti i omogućava moždanim ćelijama bolju funkcionalnost, ima svoje ljubitelje koji u povlačenju figura vide smisao života i održavanja mentalnog zdravlja. To je i ovog puta pokazao tradicionalni turnir u šahu a Potočani su ponovo postali mjesto okupljanja velemajstora, intermajastora, fidemajstora i drugih.

Svoje vještine šahu pokazala je i šahovska legenda Milan Vukić. Pokazao je ovaj velemajstor i četvorostruki šampion Jugoslavije da se ne predaje starosti i da svojim potezima može biti primjer mladim šahistima.

“Ono što je bitno istaći da sam ja veoma oduševljen što jedno ovako mjesto kao što je Potočani ima mogućnost i kapacitet da organizuje ovakv jedan turnir. Ja svake godine dolazim ovdje i to me čini srećnim. Turnir je veoma ubrzanog tempa i može da pobjedi čak i onaj ko je slabiji u kategoriji ali svakako glavni pobjednici su organizatori koji su uspjeli organizovati ovakav događaj. Važno da se šah igra i da mladi usvajaju načine igre koja će im sigurno dati velike blagodati u životu”, rekao je Vukić.

(Izvor i foto: K3)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *