Zabranjuju se posjete u Gerontološkom centru u Sarajevu

Gerontološki centar u Sarajevu od prošle srijede zabranio je sve posjete korisnicima zbog porasta oboljelih od sezonske gripe u Kantonu Sarajevo.

“Obavještavamo srodnike, prijatelje i rodbinu da se od sutra zabranjuje posjeta u Gerontološkom centru, shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a imajući u vidu da se bilježi porast oboljelih od sezonske gripe u Kantonu Sarajevo, te da je zabilježeno cirkuliranje virusa influence, i to tipovi A (H3), B i Covid -19”, naveli su.

Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta u Gerontološkom centru, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo preporučuje i druge mjere kojih se osoblje Gerontološkom centra u potpunosti pridržava.

“Odluka o zabrani posjeta biće na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije i donošenja novih preporuka ZZJKS, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Molimo srodnike, prijatelje i rodbinu za razumjevanje, te da se pridržavaju preventivnih mjera koje prepoučuje Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.”

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *