Trifunović: Penzije uvećane za 60 odsto tokom mandata premijera Viškovića

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović zahvalio je Vladi Republike Srpske što vodi računa o socio-ekonomskom položaju penzionera i naveo da su penzije uvećane za 60 odsto tokom mandata

Trifunović je rekao da je danas počela isplata uvećane januarske penzije.

– Da li će biti uvećanja u ovoj godini zavisi od materijalno-finansijskog položaja Republike. Ako se poveća najniža cijena rada, ako srezmjerno tome budu rasle i ostale plate, ako se budu povećavala sredstva od naplate doprinosa i prihodi budžetu, mi možemo očekivati da Vlada tokom godine donese odluku i o vanrednom povećanju – rekao je Trifunović novinarima tokom sastanka Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske koji se održava u Tesliću.

On je naveo da se na sastanku razgovara o materijalnom položaju penzionera, kao i o banjskom liječenju ove kategorije stanovništva, podsjetivši da je za ove namjene prošle godine Vlada Srpske odobrila sredstva za 1.000 penzionera koji su upućeni na banjsko-klimatski oporavak u jednu od šest banja sa kojima je potpisan ugovor.

– Očekujemo da će Vlada Republike Srpske naći sredstva i ove pete godine kako se sprovodi program banjsko-klimatske rehabilitacije – rekao je Trifunović.

Pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje Andrea Milinčić rekla je da Vlada zajedno sa resornim ministarstvom radi na povećanju standarda penzionera i podsjetila da je odlukom Vlade iznos najniže penzije za 2024. godinu 300,61 KM koja se primjenjuje od 1. januara tekuće godine.

– Vodeći se principom međugeneracijske solidarnosti Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite nastaviće da podržava rad Udruženja penzionera Republike Srpske prateći njihove aktivnosti i rad – izjavila je Milinčićeva.

Sastanku Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske prisustvuje i predsjednik Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *