U Tuzli mjesečna karta za penzionere 80 KM!

Gradski prevoz u Tuzli odavno je preskup. Građani svakodnevno ukazuju na teško stanje u kojem se nalaze, ali ih niko ne čuje. Dok privatnik, kako kažu vijećnici, drži monopol, pomaka u rješavanju problema još nema, a prema svemu sudeći, ni dovoljno volje nadležnih.

Građanin Tuzle za gradsku kartu u jednom smjeru mora izdvojiti 2,5 KM. Mjesečna karta penzionera košta 80 KM, dok recimo u Mostaru to iznosi 17 maraka, u Sarajevu je besplatna ili do 9 maraka, ovisno o visini primanja, u Banjaluci 11 ili 28. Jedinstven slučaj u zemlji je i da učenici, studenti i radnici, zajedno sa penzionerima, plaćaju isti iznos.

Građani godinama upozoravaju na ovo, društvene mreže su pune apela i kritika, ali do danas pomaka nema.

Tuzlanskim gradskim prevozom upravlja privatna kompanija Junuzović- Kopex koja, otkako je kupila preduzeće 2014. godine, nema nikakav ugovor sa Gradom, iako koristi javne površine. Na pitanje ko je napravio propust, niko nema komentar. Vijećnici su usvojili Nacrt odluke o rješavanju problema i za sada je opet sve na čekanju.

“Gradska uprava i gradonačelnik ne žele to da stave u dnevni red Vijeća. Ili je to njihova nesposobnost, ne žele da se to riješi ili ne mogu, ali onda to pokazuje svu njihovu volju i želju za poboljšanjem života građana”, kaže odbornik opozicije u Gradskom vijeću Tuzla Omer Berbić.

(Izvor: radiosarajevo.ba; Foto: tuzlanski.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *