Više od 1.000 penzionera iz Novog Sarajeva na izletu u Ajdinovićima

Na čistom zraku uz pjesmu i dobru hranu, više od 1.000 penzionera uživalo je u Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići”. Jednodnevni izlet penzionera iz Novog Sarajeva omogućila je Opština Novo Sarajevo, kao i prethodne dvije godine.

Opštinski načelnik Hasan Tanović u pratnji predsjedavajuće Opštinskog vijeća, Danijele Šahat posjetio je penzionere drugog dana izleta koji su ga dočekali sa riječima zahvalnosti.

“Prelijepo nam je ovdje. Lijep je dan i uživamo u druženju. Svaka čast organizatorima ovog izleta”, rekla je u prolazu jedna penzionerka.

Interes za odlazak na izlet je putem popunjavanja prijavnog obrasca u mjesnim zajednicama, izrazilo više od 1.000 penzionera. Penzioneri su naizmjenično tri dana (od 10. do 12.10.2023.) boravili u Ajdinovićima, te uživali u druženju i rekreativnim aktivnostima namijenjenim trećoj životnoj dobi.

Za učesnike izleta, Opština Novo Sarajevo osigurala je prevoz i jednodnevni boravak u SRC “Ajdinovići” na bazi all inclusive aranžmana.

“Ovo je treća godina kako naša lokalna zajednica organizira jednodnevni izlet za penzionere u Ajdinovićima, a sa ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih osoba”, naveli su iz Opštine Novo Sarajevo.

Podsjetimo, u fokusu rada Opštine Novo Sarajevo su svakako i osobe treće životne dobi. Posljednja aktivnost za penzionere koju je Opština poduzela je da će penzioneri iz Novog Sarajeva sa najnižom penzijom dobiti po 50 KM jednokratne pomoći uz oktobarsku penziju.

(Izvor i foto: fena.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *