Brčanski penzioneri traže veću podršku

Uprkos činjenici da Brčko iz budžeta izdvaja znatno više sredstava za pomoć penzionerima u odnosu na sve druge dijelove BiH, predstavnici najstarije populacije smatraju da ima prostora i za dodatno budžetsko podizanje njihovog standarda.

“Uprkos izdašnim izdvajanjima iz brčanskog budžeta penzioneri i dalje veoma teško žive, odnosno jedva preživljavaju, što se odnosi na većinu od 4.800 naših članova“, kaže Spasoje Radonjić, sekretar Udruženja penzionera Republike Srpske Brčko, dodajući kako smatra da kriteriji za raspodjelu tih sredstava unutar penzionerskih kategorija nisu dobro urađeni.

Slična situacija je i sa oko 5.000 penzionera koji su naslonjeni na Fond PIO/MIO Federacije BiH, a egzistiraju u Brčkom.

“S obzirom na visinu budžeta Distrikta smatram da bi pomoć našim članovima u odnosu na do sada pruženu, trebala biti bar dva do tri puta veća i to u različitim sferama”, naglašava u ime penzionera PIO/MIO Federacije BiH za Brčko predsjednik Ismet Bešić.

Jasno je svima koji predstavljaju najstariju populaciju stanovništva u Distriktu da se kroz zajednički nastup, mogu izboriti i za veća prava, odnosno bolji životni standard svojih članova.

(Izvor: radiobrcko.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *