Čeka se Socijalna karta: Višković najavio i kartice za jeftiniju kupovinu

U Srpskoj bi u narednom periodu mogle biti izrađene posebne kartice za jeftiniju kupovinu, namijenjene ugroženim kategorijama građanima.

Najavio je to predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nakon sastanka sa predstavnicima proizvođača i trgovačkih lanaca, na kojem je dogovoren nastavak akcije “Društveno odgovorni” i snižavanje cijena osnovnih proizvoda kako bi se izašlo u susret građanima tokom inflacije.

“Sigurno ćemo u narednom periodu razgovarati da, kada bude završena Socijalna karta u RS, imamo možda specijalne kartice za određene korisnike, recimo penzionere, borce, koji će u kontinuitetu moći da nabavljaju proizvode po znatno nižim cijenama”, poručio je Višković.

Podsjetimo da slične kartice za penzionere već postoje u Srbiji, koje najstarijoj populaciji omogućavaju brojne pogodnosti prilikom kupovine ili korišćenja nekih usluga.

U Srpskoj ima 225.720 penzionera, a mnogi od njih se žale kako im penzija nije dovoljna ni za osnovne potrebe, da kupe hranu, lijekove i plate režije, posebno sada kada cijene divljaju.

(Izvor: Srpskainfo; foto:  Vlada RS )

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *