Objavljena lista: Možete provjeriti da li ste dobili pomoć Evropske unije

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava koja su ispunila uslove utvrđene Javnim pozivom – Podrška Evropske unije Bosni i Hercegovini s ciljem ublažavanja negativnog socio-ekonomskog uticaja energetske krize.

Takođe, kreirana je i lista domaćinstava koja nisu ispunila navedene uslove zbog čega su njihove prijave odbijene.

Za građane kojima su prijave odbijene zbog čega se njihovo domaćinstvo nije moglo kvalifikovati za dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu, iz Ministarstva navode da je ostavljena mogućnost podnošenja prigovora.

Prigovor se podnosi u opštini ili gradu u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava. Svaki prigovor mora sadržavati dokaz, odnosno dokument na osnovu kojega se traži dodatna provjera ispunjenosti opštih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom.

Svaki prigovor uz koji ne bude priložen ovaj dokaz, automatski će se odbaciti kao nepotpun i neće biti uzet u razmatranje, saopšteno je iz Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je ranije ove sedmice istakao da je najveći broj aplikacija koje ispunjavaju uslove u kategoriji penzionera, gdje je 115.945 prihvaćenih prijava, zatim u kategoriji domaćinstava koja primaju dječji doplatak – 29.945.

Obje liste, i onih koji su dobili pomoć i onih koji su odbijeni su dostupne na ovom LINKU.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *