Odobrena sredstva za socijalno zbrinjavanje 192 radnika

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske, odobrena su sredstva i izvršena uplata iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za 2023. godin.

Sredstva su odobrena u ukupnom iznosu od 283.946,00 KM, za 192 radnika iz 13 preduzeća, koja su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja, navedeneo je u Fondu PIO RS.

Navedenom odlukom sredstva se raspoređuju Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, od čega iznos 188.558,94 KM za djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 179 radnika preduzeća Dalekovod TKS a.d. Doboj, dok je iznos od 95.387,06 KM predviđen za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 13 radnika iz 12 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpsk.

Iz Fonda podsjećaju radnike kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, da mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda.

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *