Penzioner iz BiH razvio posao: U džep stavi oko 10.000 KM

Miroslav Miloš iz Bugojna već jednu deneciju bavi se uzgojem i prodajom ćurki. Sve što on proizvede to i proda bez problema.

Zanimljivo je da je on jedan od rijetkih proizvođača ćurećeg mesa u središnjoj Bosni. Ove godine uzgojiće više od 200 komada i kada pokrije sve troškove ostaće mu, prema njegovoj računici, 5000 evra čistog novca.

Uz njegovu pristojnu penziju, malo posla i brige za ptice to je veoma dobra zarada. Za početnike odličan mali biznis.

“Kad bismo sve stavili na papir i sračunali, opet bi se sve isplatilo. Kad sračunate, uzećemo samo koncentrat, 100 kila dođe 120 maraka, njima treba 6 tona, to je 7.000 maraka i što ih ja platio tri, to je 10.000. Da bi proizveli dvije tone, ja dobijem, znači, 18.000-19.000 maraka, znači opet sam dobar”, kaže Miroslav Miloš iz Bugojna koji već čitavu deceniju proizvodi i prodaje ćurke i ćurane.

Da bi dostigle 10 kila težine, pojedu po 30 kilograma hrane, odnosno 100 ćurki pojede tri tone hrane, a 200 ih pojede šest tona.

Sa šest tona hrane proizvede dvije tone mesa, ali pošto mu ćurke dobace i po 15 kilograma, ode mu i više hrane. Koncentrat kupuje, kukuruz i pšenicu sije i to ima svoje, kad ponestane i to kupi.

Jedan je od rijetkih proizvođača ćurećeg mesa u centralnoj BiH. Ove godine uzgojiće više od 200 komada i kad pokrije sve troškove ostaće mu u džepu, prema njegovoj računici, 5.000 evra čistog novca.

(Izvor: YouTube/Srećko Stipović )

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *