Sve o bežičnim pametnim punjačima

Unazad nekoliko godina najbolji mobilni telefoni počeli su podržavati opciju bežičnog punjenja. Kako tehnologija napreduje, sigurno će se ovakav vid punjenja proširiti i na ostale kategorije mobilnih uređaja.

Naime, riječ je o gadgetu koji vam omogućava punjenje vašeg pametnog telefona bez upotrebe žica.

Princip bežičnog punjenja bazira se na elektromagnetskom polju. Ono se koristi za prenošenje energije s bežičnog punjača na tvoj mobilni telefon pomoću elektromagnetske indukcije. Taj posao rade dvije zavojnice, jedna koja pretvara električnu energiju u elektromagnetsko polje koje se može bežično prenositi, i druga koja to elektromagnetsko polje pretvara natrag u energiju.

Ako imate model pametnog telefona koji ne podržava opciju bežičnog punjenja, postoje posebni adapteri za takve telefone koji čitav proces čine mogućim.

Bežični punjač ima I nekih nedostataka. Tokom punjenja telefon se mora nalaziti direktno na bežičnom punjaču, zbog čega ga je nezgodno koristiti. Osim toga, bežični punjači često sporije pune telefone u odnosu na klasični žičani punjač.

Ali, ova tehnologija je još u svojim začecima. A to znači da će udaljenost između punjača i telefona tokom punjenja sve više rasti, a telefoni brže puniti.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *